Un boa constrictor a fost capturat luni in apropierea localitatii Lucca in timp ce agentii de la politia animalelor au incercat sa atraga intr-o capcana, langa Massa Marittima, Toscana, o pantera neagra vazuta in zona, au declarat oficiali italieni citati de AFP.

Sarpe capturat pe dealurile din Capannori, nu departe de Lucca, este o femela de 5 sau 6 ani, care masoara 2.60 metri si cantareste intre 25 si 30 kg.

Sarpele a muscat un voluntar dintr-o asociatie de protejare a animalelor si pe un expert in reptile care au venit pentru a ajuta la capturarea ei, dar cei doi barbati au avut nevoie doar de ingrijiri medicale usoare.

Potrivit asociatiei de protectie a mediului Anpan, reptila a fost, cel mai probabil, abandonata cu mai multe luni in urma dupa ce a atins dimensiuni care l-au speriat pe proprietarului ei.

Reptila a fost capturata cu ajutorul unui sistem de comunicatii prin satelit care poate stabili inclusiv greutatea, lungimea sau viteza cuc are se deplaseaza animalul.

De asemenea, anul trecut in luna august, un alt boa constrictor de 2.40 m a fost prins in padure din apropierea orasului Capannori de catre voluntari.

De asemenea, in Toscana, patru custi au fost instalate in jurul orasului, aproape de Massa Marittima, pentru a incerca capturarea unei pantere negre, a carei prezenta a fost confirmata in zona.

Primarul localitatii intentioneaza sa emita un ordin special de interdictie pentru ca rezidentii si vizitatorii sa nu se apropie cu masina la o distanta mai mica de 500 de metri de custi si nu sa mearga pe jos, cu bicicleta sau calare la o distanta mai mica de 3 km de aceasta zona.