Premierul britanic, David Cameron, a revenit duminica impreuna cu sotia sa la o cafenea din Montevarchi, Toscana, pentru a ii da bacsis unei chelnerite care nu il recunoscuse la prima sa vizita din urma cu o saptamana si ii spusese sa se serveasca singur, relateaza Daily Telegraph.

David Cameron si sotia sa Samantha, in vacanta in Toscana - arhiva (2004)Foto: Agerpres/AP

Saptamana trecuta, in prima sa zi de vacanta in Toscana, Cameron s-a dus impreuna cu sotia sa la cafeneaua Dolcenero Cafe si a comandat doua cappuccino. Insa cand a rugat-o pe chelnerita sa i le aduca la o masa afara din local, Francesca Ariani, in varsta de 27 de ani, i-a replicat ca este prea ocupata si ca va trebui sa si le duca el singur.

Premierul a platit astfel fara sa lase bacsis.

"Abia mai tarziu mi-au spus cine era, si acum imi este foarte rusine", a declarat Ariani in urma cu o saptamana.

Duminica premierul britanic s-a intors insa la cafenea, impreuna cu sotia, si a comandat o bere si un suc, dupa ce a intrebat de Ariani.

"S-a intors pentru a ma cauta. A fost o surpriza placuta sa il vad. Stia ca facusem o greseala si a vrut sa imi spuna sa nu imi fac probleme ca nu l-am recunoscut. Nu mi-am imaginat niciodata ca va reveni. Este un om foarte dragut", a declarat Ariani pentru Telegraph.

Cameron a platit pentru bauturi 5,10 euro si a lasat un bacsis generos, a spus ea.

Cuplul Cameron, insotiti de copii, stau impreuna cu alta doua familii la o vila din secolul 18, la cativa kilometri de Montevrachi. Aceasta costa 9.700 de lire sterline pe saptamana iar apropiatii au declarat ca premierul isi plateste partea familiei sale - 5.800 de lire - din propriul buzunar.