Inspectoratul scolar din orasul american Detroit este criticat dupa ce a achizitionat o masina de 40.000 de dolari, desi se confrunta cu un deficit bugetar de 327 de milioane de dolari si a concediat aporoape 800 de persoane, transmite postul WXYZ-TV. Masina Chevrolet Tahoe este folosita de directorul pentru situatii de urgenta, Roy Roberts.

Masina de luxFoto: Captura ABC

Potrivit informatiilor, masina a fost cumparata in iunie, in aceeasi saptamana in care Roberts a decis taierea bugetelor scolilor din districtul scolar.

WXYZ-TV sustine ca, in mai, Roberts a spus in fata unui auditoriu format din parinti, elevi si profesori ca inspectoratul trebuie sa gaseasca mijloace pentru a reduce achizitionarea de produse de lux "care nu sunt necesare": "Care sunt lucrurile de care avem mai multa nevoie? Care sunt bune si de care ne putem lipsi?"

Oficialii inspectoratului scolar au spus ca achizitionarea masinii era necesara, deoarece vehiculul folosit pana acum avea nevoie de intretinere substantiala si a acumulat peste 177.000 de km la bord.

The Huffington Post a scris ca, in aprilie 2011, inspectoratul scolar din Detroit a inchis scoli si a concediat 796 de angajati.

Incepand de saptamana trecuta, profesorii si-au vazut salariile taiate cu 10% si, in plus, platesc mai mult pentru asigurarile de sanatate.