O cutie suspecta gasita duminica in Colosseumul din Roma, in urma unui apel telefonic anonim, a fost distrusa de genisti, care au constatat ca nu avea nici o bomba in interior, au anuntat autoritatile, citate de AFP.

Colosseumul, evacuat din cauza unui pachet suspectFoto: Agerpres/AP

Cutia suspecta a fost distrusa la 18.30 ora locala. Fortele de ordine evacuasera anterior, in jurul orei 17.00, turistii care se aflau in interiorul monumentului.

Potrivit primarului Romei, Gianni Alemanno, care a sosit rapid la locul incidentului, recipientul continea doar terebentina (utilizata pentru diluarea vopselei) si doua fitiluri legate la o baterie de 9 volti.

Cutia fusese plasata intr-o zona in care publicul nu are acces, astfel incat sa se creada ca era vorba despre o bomba. "Este o gluma de prost gust sau opera unui nebun", a comentat primarul, vorbind despre o "alerta falsa".

Potrivit politistilor, dispozitivul nu putea sa ia foc si cu atat mai putin sa explodeze, fiind de fapt inofensiv.

Pompierii, carabinierii si genistii trimisi in zona in urma unui apel telefonic anonim au descoperit o cutie cilindica de metal, infasurata cu banda adeziva, din care iesea un fel de fitil.

Colosseumul, cel mai mare amfiteatru construit de Imperiul Roman, poate gazdui pana la 75.000 de spectatori. Numarul vizitatorilor a ajuns in aproximativ zece ani de la un milion la sase milioane.