Incepute in urma cu cativa ani, sapaturile au dat la iveala strazi pietruite bine conservate, cladiri si bai publice, datand din secolul al patrulea, precum si ruinele unei bazilici crestine.

"Am sapat manual cu maxima prudenta pentru a ajunge la straturile arheologice de la o adancime de 5 pana la 6 metri", a declarat pentru AFP arheolog Mario Ivanov. "Complexul subteran va fi foarte frumos si va deveni o atractie turistica majora", a spus el.

Deschiderea pentru public este programata pentru toamna lui 2012.

Doua descoperiri importante in luna iunie

In luna iunii a acestui an, arheologii bulgari anuntatu ca au facut o noua descoperire de senzatie - resedinta conducatorilor Regatului Odris al vechilor traci. Resedinta se afla in apropierea statului Starosel in muntele Kozi Gramadi din lantul Sredna Gora. Starosel era deja cunoscut ca o importanta necropola a vechilor conducatori traci, informeaza Novinite.

Arheologii bulgari Nikolay Ovcharov si Hitko Vachev au descoperit un inel medieval in timpul sapaturilor intreprinse in complexul monastic Veliko Tarnovo, unde se aflau in perioada medievala Manastirile Sfintii Petru si Pavel si Sfantul Ivan Rilski. Veliko Tarnovo a fost capitala celui de-al doilea Imperiu Bulgar. Inelul de argint cu piatra de culoare maro si alba dateaza din secolele XV-XVI si infatiseaza un barbat cu coroana. Potrivit arheologilor, acesta ar putea fi un imparat sau o zeitate, informeaza Novinite.