Seicul Hassan Yousef, unul dintre fondatorii organizatiei palestiniene islamiste Hamas si unul dintre liderii miscarii in Cisiordania, a fost eliberat joi, dupa aproape sase ani petrecuti intr-o inchisoare din Israel, a anuntat presa locala, citata de RIA Novosti.

Yousef, care a fost inchis in septembrie 2005 sub acuzatia de implicare in activitati teroriste, a fost eliberat de autoritatile israeliene impreuna cu alti circa 200 de detinuti palestinieni, ca gest de bunavointa facut in onoarea sarbatorii Ramadanului, potrivit ziarului israelian Haaretz.

Hassan Yousef este considerat unul dintre cei mai proeminenti lideri Hamas in Cisiordania. El a fost arestat de autoritatile israeliene de mai multe ori incepand cu 1993. Ultima oara, el a fost eliberat conditionat in 2004, dupa ce a petrecut doi ani in inchisoare.

Fiul sau, Mosab Hassan Yousef, a ajuns pe prima pagina a ziarelor anul trecut cand si-a publicat memoriile intr-o carte intitulata "Fiul Hamasului" si in care recunoaste ca a spionat pentru serviciile secrete interne din Israel, Shin Bet, informatiile oferite de acesta contribuind la arestarea mai multor lideri palestinieni. In urma destainuirilor sale, Mosab a fost renegat de tatal sau.