Autoritatile din Australia au reusit, dupa o operatiune dificila care a durat 10 ore, sa dezamorseze un "obiect suspect", despre care presa locala a relatat ca era prins de gatul unei tinere in varsta de 18 ani din Sydney, relateaza FoxNews. Politistii au evacuat cateva case aflate in vecinatatea locuintei fetei, in Mosman, una dintre cele mai exclusiviste suburbii din Sydney.

Incident in AustraliaFoto: Reuters

Comandantul adjunct al politiei din New South Wales, Mark Murdoch, nu a confirmat informatia potrivit careia bomba a fost prinsa de fata de o persoana pe care nu o cunostea.

In timpul operatiunii, Murdoch a spus ca "exista un obiect in casa in apropiere de tinara fata. Acel obiect este inca verificat in acest moment. Tratam obiectul ca un material explozibil, pana cand nu dovedim contrariul".

Oficialul a adaugat ca "tanara domnisoara este bine si face tot ce-i sta in putinta pentru a ajuta politia sa lamureasca ce se intampla".

Ofiterul a afirmat ca in locuinta s-au aflat patru specialisti, intre care un negociator al politiei si genisti, care au examinat obiectul si au incercat sa o linisteasca pe fata.

Politia locala a spus ca "nu este vorba de un caz in care persoana isi produce singura rau".

Autoritatile au evacuat locuintele din zona ca masura de precautie, iar strazile din Mosman au fost inchise.

Parintii fetei, unul din cele mai bogate cupluri din Sydney, s-au aflat in permanenta in apropierea casei, fiind tinuti la cuerent cu evolutia evenimentelor.

Potrivit unor informatii, dispozitivul exploziv a fost prins de gatul fetei de un necunoscut. Acesta a prins de bomba si o nota scrisa, probabil in care solicita o recompensa, insa politistii nu au oferit detalii.