Politia olandeza a arestat 56 de membri ai unui club de motociclism pentru a preveni o posibila confruntare cu cei din Hells Angels, un club rival, transmite AFP. Arestarile au avut loc la Amsterdam.

Potrivit autoritatilor, au existat informatii ca membrii clubului Satudarah au mers in capitala olandeza pentru a-i infrunta pe rivalii lor.

Cei 56 de motociclisti au fost arestati sambata noaptea, pentru tulburarea linistii publice. "Toti cei retinuti fac parte din clubul motociclist Satudarah," a precizat politia, care a refuzat sa ofere detalii suplimentare..

Anchetatorii olandezii i-au arestat pe membrii Satudarah in contextul cresterii tensiunilor dintre cele doua cluburi rivale. Un purtator de cuvant al politiei olandeze, Joost van Slobbe, a declarat ca autoritatile sunt convinse ca "echilibrul dintre cele doua cluburi de motociclisti "a fost perturbat". Oficialul a spus ca fortele de securitate olandeze au vrut sa evite "cu toate costurile" un posibil razboi dintre bandele de motociclisti, similar cu cel care a avut loc in regiunea scandinava in anii '90, intre Hells Angels si Bandidos, in care si-au pierdut viata 11 persoane si au fost ranite grav alte 95.

AFP noteaza ca nu este clar din ce orase provin cei arestati, insa clubul Satudarah are cel putin 10 filiale in Olanda.

Hells Angels are in jur de 17 filiale pe teritoriul olandez si, pana in prezent, a reusit sa se opuna cu brio incercarilor procurorilor locali de a o declara "o organizatie criminala".