Anders Behring Breivik, autorul dublului atac din 22 iulie din Norvegia, a cerut demisia guvernului, a sefului de stat major precum si abdicarea regelui pentru a mai discuta cu anchetatorii, anunta televiziunea publica norvegiana NRK, potrivit AFP.

Pe langa aceste solicitari, Breivik a cerut sa fie numit la conducerea armatei, in timpul interogatoriului de vineri.

Insa, desi politia i-a refuzat cererile, ucigasul a cooperat foarte bine cu autoritatile, iar interogatoriul a durat 10 ore.

Sambata, Paal-Fredrik Hjort Kraby, cel care conduce ancheta judiciara, a afirmat ca Breivik s-a dovedit a fi "mai mult decat dispus" sa raspunda la intrebari si sa explice ce s-a intamplat, cu o exceptie: celelalte "celule" ale organizatiei sale.

Aflat in arest preventiv intr-o inchisoare de maxima securitate pentru o perioada de 8 saptamani, cel care a omorat 77 de oameni va fi supus examenului psihiatric pentru a se determina daca poate fi responsabil penal. Rezultatele expertizei vor fi gata in noiembrie.

Avocatul sau a afirmat saptamana trecuta ca Breivik este probabil dement, insa este prea devreme sa spuna daca aceasta va fi linia de aparare.