Cei responsabili pentru accidentul feroviar produs sambata trecuta in China si soldat cu moartea a 39 de persoane si ranirea altor 200 vor primi "pedepse severe", a declarat joi premierul Wen Jiabao, citat de AFP. Potrivit primelor rezultate ale anchetei, accidentul s-ar fi produs din cauza unei probleme de semnalizare.

Accident feroviar in ChinaFoto: Reuters

In incercarea de a calma opinia publica dupa tragedia de sambata, premierul chinez a vizitat Wenzhou, a inspectat locul accidentului si a stat de vorba cu familiile victimelor.

"Ii vom pedepsi cu severitate, in acord cu legile in vigoare, pe cei care vor fi gasiti responsabili pentru producerea acestui accident", a declarat seful Guvernului chinez, la locul catastrofei.

39 de persoane si-au pierdut viata si alte 200 au fost ranite sambata trecuta in China, dupa ce un tren de mare viteza care stationa dupa o pana de curent a fost lovit de o alta garnitura, pe un pod din zona orasului Wenzhou din provincia Zhejiang (estul tarii). Mai multe vagoane ale trenului de mare viteza care stationa au deraiat in urma coliziunii, cazand de pe pod.

In aprilie 2008, 72 de persoane si-au pierdut viata si alte 400 au fost ranite intr-un alt accident feroviar grav produs in China.