Fostul presedinte american George W. Bush afirma ca nu a simtit nicio bucurie atunci cand a aflat despre uciderea lui Osama bin Laden, ci doar "usurare", intr-un interviu exclusiv consacrat datei de 11 septembrie si dezvaluit miercuri de cotidianul specializat Hollywood Reporter, relateaza AFP.

Retras la Dallas (Texas, sud), Bush era la restaurant cand succesorul sau Barack Obama l-a sunat in data de 1 mai, inainte de a se adresa natiunii, pentru a-l anunta ca seful retelei teroriste al-Qaeda a fost eliminat in cadrul unei operatiuni de commando derulata in Pakistan.

"Nu am simtit o mare bucurie sau o mare satisfactie", i-a spus Bush realizatorului Peter Schnall, in timpul unui interviu inregistrat in data de 2 si 3 mai. "Am simtit o mare usurare. Si recunostinta ca dreptatea a fost facuta", a adaugat el.

Bush, care era presedinte de opt luni in momentul atacurilor impotriva World Trade Center si Pentagonului, a povestit si modul in care a trait acele momente. El efectua atunci o vizita in Florida (sud-est).

"Una dintre ingrijorarile mele, ca si a altor soti si sotii, a fost sa stiu daca sotia mea este bine", a explicat Bush. "Si am gasit-o in cele din urma. Era in siguranta. A fost formidabil sa-i aud vocea. Si ea vorbise cu fetele (fetele lor gemene, n.r.). Si ele erau in siguranta".

Interviul cu George W. Bush va fi difuzat in 28 august pe National Geographic, in cadrul celei de-a zecea comemorari a atentelor din 11 septembrie.