Gara centrala din Oslo a fost evacuata miercuri dimineata dupa descoperirea unei valize suspecte, potrivit agentiei de stiri norvegiene NTB, citata de Reuters. "Toate trenurile si autobuzele au fost anulate pana la noi ordine", a declarat un oficial al cailor ferate. "Politia a decis ca nimeni nu mai are voie sa intre in gara".

Gara centrala din Oslo, inchisa si evacuata partialFoto: Reuters

UPDATE 3 Alerta a fost ridicata, dupa ce coletul abandonat gasit de politie dupa circa 2 ore de cautari s-a dovedit a fi inofensiv.

"Nimic suspect nu a fost gasit si toate cordoanele de securitate au fost ridicate," a precizat politia din Oslo intr-un comunicat.

Potrivit unui politist de la fata locului, un barbat a fost vazut parasind "intr-un mod ciudat" autobuzul stationat in gara.

Circa 200 de persoane au asteptat in spatele cordonului de securitate.

UPDATE 2 Politistii sustin ca nu este nicio legatura intre autorul masacrului de vineri si barbatul cautat in acest caz. "Acesta nu are nimic de-a face cu cazul de vineri, este o misiune de rutina pentru politie."

"Am trimis un mesaj intern catre diferite servicii pentru a anunta ca vom prinde acest barbat astazi, pentru a-l duce la un doctor, insa nu are legatura cu atacurile de vineri", a declarat Per Thome Omholdt, de la districtul de politie unde a avut loc atacul din 22 iulie.

Citand politia, canalul public NRK anuntase ca aceasta a lansat o alerta referitoare la un barbat de 42 de ani, descris ca "instabil psihic" si "periculos", care se identifica cu Anders Behring Breivik.

"Este instabil psihic si l-a mentionat pe Anders Behring Breivik dupa ce a vazut stirile. Este un non-eveniment", a adaugat el.

UPDATE 1 Politia cauta un barbat cu varsta de 25-30 de ani, imbracat in negru si purtand o caciula alba, care a fost eliberat din inchisoare luni, anunta televiziunea de stat. Acesta este "periculos", instabil si, potrivit presei, se "identifica" cu atentatorul Anders Beirvik.

"O valiza aparent fara proprietar a fost gasita langa linia autobuzului aeroportuar, numarul 19. Politia este la fata locului si ia masurile necesare. Zona a fost evacuata. Masura nu se refera la toata gara, insa la o buna parte a acesteia," a declarat purtatorul de cuvant al cailor ferate, potrivit AFP.

Un barbat s-a urcat intr-un autobuz stationat in gara, a lasat un bagaj si apoi a plecat, a relatat un jurnalist al televiziunii TV2.