¬Congresmanul democrat David Wu, acuzat ca a intretinut relatii sexuale "neconsimtite" cu fiica adolescenta a unui sustinator al sau, a declarat marti ca va demisiona pentru a putea sa se apere impotrvia acestor "acuzatii foarte serioase", relateaza Reuters.

Congresmanul David WuFoto: Agerpres/AP

Decizia lui Wu, in varsta de 56 de ani, vina la o zi dupa ce lidera democratilor in Camera Reprezentantilor, Nancy Pelosi, a trimis cazul la comisia de etica pentru ancheta.

Wu, primul cetatean chinez-american ales in Congres, a mai fost chestionat si in trecut. El a recunoscut la inceputul anului ca urmeaza un tratament psihiatric dupa ce staff-ul sau s-a plans ca are un comportament ciudat. Wu a trimis un e-mail acestora imbracat intr-un costum de tigru.

Politicianul a declarat ca nu a facut nimic ilegal. El a fost ales prima data in Congres in 1998.

Wu completeaza o lista intreaga de politicieni care au fost implicati in scandaluri sexuale, cel mai recent fiind cazul lui Anthony Weiner, care a demisionat in iunie.

In februarie, Chris Lee, membru republican al Camerei Reprezentantilor pentru statul New York, a demisionat dupa ce a flirtat cu o tanara pe site-ul de anunturi Craigslist, trimitandu-i fotografii in care el aparea cu pieptul gol.