Menajera care il acuza fostul sef al FMI Dominique Strauss-Kahn de agresiune sexuala a acordat primul interviu de la formularea acuzatiilor. "Din cauza lui am fost tratata ca o prostituata", a declarat femeia pentru revista Newsweek, citata de AFP. "Vreau ca el sa mearga la inchisoare. Vreau sa stie ca exista locuri unde nu are posibilitatea sa isi foloseasca puterea, unde nu isi poate folosi banii", a adaugat menajera.

Camerista new-yorkeza a lansat o ofensiva mediatica impotriva lui DSK, sustin avocatii apararii, relatand in doua interviuri pentru presa mericana versiunea sa a incidentului petrecut in camera de hotel a fostului sef al FMI. Nafissatou Diallo a dat revistei Newsweek si postului de televiziune ABC News permisiunea de a-i folosi numele. Unul dintre avocatii lui Diallo, Douglas Wigdor a declarat pentru Reuters ca femeia a acceptat sa apara in public, pentru a demonstra ca "nu este o prostituata".

"Ea este atacata ... si a crezut ca e important sa apara in fata lumii cu un nume si un chip", a spus Wigdor. Femeia planuieste sa intenteze un proces civil in curand, iar acest lucru inseamna ca numele ei ar deveni public, a adaugat el.

In interviul acordat editiei online a revistei Newsweek, menajera isi mentine acuzatiile si prezinta in detaliu ceea ce s-a intamplat pe 14 mai in camera de hotel, unde se presupune ca aa vut loc tentativa de viol. Femeia descrie in amanunt scena presupusei agresiuni sexuale, de la momenul in care Dominique Strauss-Kahn ar fi aparut gol in camera pana la presupusa tentativa de viol.

Autorii interviului o descriu pe femeia originara din Guineea ca fiind considerabil mai inalta decat DSK si lipsita de farmec. Raspunsurile sale la aproape toate intrebarile despre trecutul ei din Africa de Vest au fost vagi.

"Ea nu stie sa scrie si nici sa citeasca. Sustine ca are putini prieteni apropiati, iar o parte din cei de sex masculin au profitat de ea in trecut. Unul, acum aflat intr-un centru de detentie federal din Arizona, dupa o condamnare pentru trafic de droguri, i-a castigat increderea- si accesul la conturile bancare- facandu-i cadouri.<>. A plans de cateva ori in timpul interviului, dar au existat si momente in care lacrimile ei pareau fortate".

"Atunci cand Diallo a inceput sa vorbeasca despre incident, relatarea sa a fost vie si convingatoare". Intregul incident nu a durat mai mult de 15 minute, poate mai putin. Potrivit unei surse apropiate cazului, la noua minute dupa ce Diallo a intrat in camera, Strauss-Kahn a sunat-o pe fiica sa.

Autorii mai noteaza ca declaratiile femeii sunt sustinute de rapoartele medicale, insa "se poate observa o singura inconsecventa: in fisa sa medicala, femeia sustine ca Strauss-Kahn nu i-a adresat niciun cuvant in timpul presupusei agresiuni sexuale. Cu toate acestea, in declaratiile de la politie si in interviul acordat Newsweek, menajera a povestit ce i-a spus DSK in timpul incidentului".

ABC News sustine ca Diallo a recunoscut ca a facut "greseli", dar sustine ca asta nu ar trebui sa-i impiedice pe procurori sa investigheze in continuare cazul sau."Nu as fi vrut sa apar in public, dar nu am de ales", a declarat femeia pentru ABC News, adaugand: "Acum, trebuie sa apar in public, pentru mine.. Am sa spun adevarul."

Ea si-a adus aminte de momente din timpul presupusei agresiuni, ingenunchind pe podea pentru a descrie modul in care Strauss-Kahn a incercat sa o forteze sa intretina relatii sexuale.

Avocatii lui DSK au reactionat public imediat dupa declaratiile femeii, acuzand-o pe aceasta ca incearca sa inflameze opinia publica, prin acordarea de interviuri mass-mediei. Totodata, ei i-au acuzat pe avocatii cameristei de "comportament neprofesional, care incalca normele fundamentale de conduita profesionala pentru avocati".

"Scopul evident al acestui comportament este de a inflama opinia publica impotriva unui parat intr-o cauza penala, in curs de desfasurare", au adaugat avocatii.

Aparitia menajerei in presa americana survine cu o saptamana inaintea unei noi infatisari a lui Dominique Strauss-Kahn in fata instantei din New York.

Avocatii Taylor si Brafman ii acuza pe consilierii femeii ca ar fi "orchestrat un numar fara precedent de evenimente media, pentru a pune presiune asupra procurorului de caz."

Strauss-Khan a fost arestat pe 14 mai pentru agresiune sexuala si tentativa de viol asupra unei cameriste de la hotelul Sofitel din Manhattan. El a fost retinut chiar cand se pregatea sa paraseasca Statele Unite, pentru a se intoarce in Franta.

Fostul director al FMI a fost eliberat din arest pe 19 mai, in schimbul unei cautiuni de 1 milion de dolari. Pe 6 iunie, fostul director al FMI a pledat nevinovat la cele sapte capete de acuzare aduse de catre autoritatile americane.