O femeie din Guatemala a anuntat autoritatile dupa ce, in dormitorul casei sale, a aparut o gaura cu adancimea de 12.2 metri si diametrul de 80 de cm, transmite AFP. Locuinta se afla la nord de Guatemala City, intr-o zona unde se afla depozite vulcanice si unde apar deseori gauri in sol, datorate sistemului de canalizare defect si ploilor torentiale.

Gaura a aparut sub patFoto: Captura LiveLeak

"Am auzit un zgomot puternic si am crezut ca a explodat o canistra cu gaz de la o casa vecina sau ca a fost un accident pe strada", a declarat Inocenta Hernandez (65 de ani), proprietara casei. "Ne-am repezit afara sa ne uitam, dar nu am vazut nimic. Un vecin mi-a spus ca zgomotul a venit de la casa mea si am cautat pana am gasit groapa de sub patul meu", a adaugat ea.

Potrivit AFP, gaura are o adancime de 12.2 metri si diametrul de 80 de cm.

"Multumim Domnului ca nu sunt decat pagube materiale. Nepotii mei se alergau prin casa, in acea camera si afara, in gradina", a afirmat Hernandez.

Politisti, reprezentanti ai Biroului pentru dezastre naturale si oficiali de la compania locala de distributie a apei au declansat o ancheta.

AFP precizeaza ca locuinta unde a avut loc incidentul se afla la nord de Guatemala City, intr-o zona unde se afla depozite vulcanice si unde apar deseori gauri in sol, datorate sistemului de canalizare defect si ploilor torentiale

In 2007, in Guatemala City a aparut o gaura de 100 de metri adancime. Mai multe case si un camion au disparut atunci in groapa masiva, iar trei persoane si-au pierdut viata.

In 2010, o cladire cu trei etaje si o casa au disparut intr-o groapa de 18 metri latime si 30 metri adancime.