Grupul industrial indian Tata, care a lansat in urma cu doi ani cea mai ieftina masina din lume, Nano, va propune in curand pietei internationale un kit de casa la pretul de 720 de dolari, relateaza AFP.

Grupul Tata intentioneaza sa lanseze casa Nano, care se monteaza intr-o saptamana, in urmatoarele sase-opt luni pe piata internationala, a declarat directorul de proiect, Sumitesh Das.

Kitul casei de 20 de metri patrati va fi vandut la un pret de 32.000 rupii (720 de dolari, 509 euro) si va fi livrat cu usi, ferestre si acoperis. Zidurile interioare vor fi acoperite fie cu iuta, fie cu fibra de cocos.

Casa Nano a fost testata in statul Bengalul occidental si va fi disponibila si intr-o versiune de 30 de metri patrati, cu optiuni suplimentare: panouri solare, veranda.

Tata spera sa vanda aceste case atat particularilor, cat si guvernelor statelor care incearca sa rezolve problema milioanelor de de indieni fara acoperis sau care traiesc in mizerie.

In 2009, Tata a lansat pe pete masina Nano, la un pret de 2.500 de dolari, dar vanzarile nu au fost la inaltimea asteptarilor, din cauza intarzierilor de fabricatie si a problemelor de securitate.