Presa din Germania s-a declarat scandalizata dupa ce o fetita germana in varsta de 13 ani s-a inecat intr-o piscina a unui hotel din statiunea bulgara Nisipurile de Aur, relateaza Novinite. Ziaristii germani isi avertizeaza conationalii in legatura cu siguranta hotelurilor si, in special, a piscinelor de pe litoralul bulgaresc.

"Fiti atenti cu piscinele din hotelurile bulgare - ele te pot aspira spre moarte", a scris unul dintre ziarele germane, citat de Radioul Public din Bulgaria (BNR).

Sara, o fetita in varsta de 13 ani din Germania, a murit in urma cu trei zile in piscina hotelului "Berlin" din statiunea Nisipurile de Aur. Ea a fost aspirata de conducta de evacuare a apei. Fetita a intrat in coma si nu a mai putut fi salvata.

Opinia publica germana e revoltata mai ales de faptul ca piscina respectiva nu avea permis de functionare si conducta de evacuare a apei nu avea grilaj.nispu

Presa germana se intreaba de ce turistii nemti continua sa viziteze piscine ilegale, unde vietile le sunt puse in pericol. Ziaristii citeaza declaratia unui doctor din Varna, care a spus ca moartea fetei a fost provocata de "neglijenta criminala".

Novinite scrie ca tatal fetei este devastat. El o dusese pe Sara in Bulgaria pentru a o face sa uite de moartea mamei sale, decedata in urma cu doi ani.

Potrivit informatiilor, o ancheta a autoritatilor bulgare realizata dupa incident a indicat faptul ca doar 56 din cele 220 de piscine din municipalitatea Varna, inclusiv cele din Nisipurile de Aur, au autorizatie oficiala de functionare.