Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a dat asigurari marti ca isi mentine candidatura pentru un nou mandat in 2012, iar faptul ca a fost diagnosticat cu cancer nu va insemna inceputul unei tranzitii la conducerea tarii sau a partidului, relateaza AFP.

"Opozitia si contra-revolutia spun ca Chavez este terminat, ca urmeaza sa moara, ca trebuie sa renunte (la putere), ca tranzitia va avea loc inaintea alegerilor. Cu ajutorul lui Dumnezeu si cu vointa noastra vom trece peste toate", a declarat liderul venezuelean, intr-o scurta interventie telefonica.

"Sunt aici, in cazarma mea, în plină convalescenţă, în plină luptă pentru viaţă. Vă promit că voi supravieţui, că voi trăi mulţi ani", a spus el.

Chavez, in varsta de 56 de ani, a fost operat pe 20 iunie de o tumoare canceroasa in zona pelviana, in Cuba, unde a stat o luna.

Liderul socialist trebuie sa urmeze un program medical strict si sa reduca aparitiile publice, insa guvernul nu a facut niciun comunicat oficial referotir la gravitatea suferintei sale sau tratamentului.

Chavez a fost ales de trei ori la rand incepand cu 1998 si se bucura de o popularitate de 50%, potrivit sondajelor.