Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter s-a produs, miercuri, in largul Insulelor Kermadec, in apropiere de Noua Zeelanda, a anuntat Institutul american de Geofizica, potrivit Reuters. Autoritatile au emis o alerta de tsunami care viza coasta Noii Zeelande, Insulele Kermadec si Tonga. Avertizarea a fost ridicata la scurt timp. Seismul s-a produs la o adancime de 48 de kilometri.

"Avertismentul de tsunami a fost ridicat" au anuntat oficiali din cadrul Centrului de Avertizare Tsunami din Pacific.

Un seism cu magnitudinea de 6 pe scara Richter a lovit in 13 iunie orasul Christchurch, in urma caruia sase persoane au suferit rani minore, scrie Reuters. Potrivit agentiei, cutremurul a avut epicentrul la 14 km de Christchurch si s-a produs la o adancime de 9 km.

Cea mai mare parte a orasului a fost parasita de locuitori dupa seismul de 6,3 care a avut loc in 22 februarie anul acesta si care a lasat in urma 181 de morti, intre care si o profesoara din Romania. Fusese cel mai devastator cutremur din aceasta tara din ultimii 80 de ani. Costul reconstruirii orasului a fost estimat la peste 12 miliarde de dolari.