Unul dintre liderii retelei Haqqani, suspectat ca a oferit asistenta pentru atacul produs marti impotriva hotelului Intercontinental din Kabul, a fost ucis intr-un bombardament aerian care a avut loc in sud-estul Afghanistanului, a anuntat joi International Security Assistance Force, preluata de CNN. Ismail Jan si alti cativa insurgenti au fost vizati de un "atac punctual" miercuri, in provincia Paktiya.

Jan era adjunct al comandantului retelei Haqqani, grup militant ce are legaturi cu Al-Qaeda.

Oficialii guvernamentali afgani afirma ca grupul Haqqani este responsabil de atacarea hotelului din capitala Kabul, in urma atacului de marti seara pierzandu-si viata 12 persoane. In plus, toti cei noua atacatori au fost ucisi.

Ministrul de interne a spus ca atacatorii faceau parte din reteaua Haqqani, al carei cartier general se afla in Pakistan. Membrii miscarii sunt loiali unui "lord al razboiului" local, Siraq Haqqani.

Marti seara, cel mai mare hotel din Kabul, Intercontinental, a fost tinta unui atac terorist, realizat de noua barbati inarmati. Atacul a durat peste cinci ore, iar NATO a trimis doua elicoptere care sa deschida focul asupra teroristilor. Purtatorul de cuvant al Ministerului afgan de Interne a declarat ca cei noua atacatori au fost ucisi, iar numarul victimelor se ridica la 12 morti (doi politisti, noua civili afgani si un cetatean strain) si mai multi raniti.

Intercontinental este unul dintre cele mai faimoase hoteluri din capitala afgana. Acesta a fost construit in anul 1969 pe un deal cu vedere la oras.​