John Lennon era un admirator al republicanilor, iar in perioada premergatoare asasinarii sale se simtea "putin jenat" de fostul sau radicalism, a declarat ultimul asistent personal al artistului, citat de TorontoSun. Fred Seaman a afirmat ca fostul Beatles era fan al lui Ronald Reagan si ii placea sa se contrazica cu adepti ai stangii politice.

Paul McCartney si John Lennon (1964)Foto: Agerpres

Seaman a lucrat pentru Lennon din 1979, pana in momentul asasinarii sale, la sfarsitului anului 1980.

Intr-un nou documentar intitulat "Beatles Stories", realizat de Seth Swirsky, Seaman afirma ca Lennon nu era artistul pacifist, asa cum si-l inchipuiau fanii sai: "In principiu, John a lasat sa se inteleaga in mod clar ca, daca era America, ar fi votat pentru Reagan, deoarece nu-l suporta pe Jimmy Carter".

"El s-a intalnit cu Reagan cred ca in anii '70, la un eveniment sportiv... Reagan era cel care a ordonat Garzii Nationale sa mearga impotriva manifestantilor pacifisti tineri de la Berkeley... Cred ca John a uitat lucrul acesta... Si-a exprimat sustinerea pentru Reagan, fapt care m-a socat", a spus fostul asistent.

"De asemenea, l-am vazut pe John implicat in schimburi dure de opinie cu unchiul meu, care era un vechi comunist... Ii placea cu adevarat sa-l provoace pe unchiul meu... Poate ca era provocator, dar era evident pentru mine ca se indepartase de la radicalismul sau de inceput".

Seaman sustine ca Lennon era "o persoana foarte diferita in 1979 si 1980 de cel care era cand scrisese Imagine. In 1979, s-a uitat in urma la acea persoana si era rusinat de naivitatea lui de la inceput".