Investitorul american Jim Rogers a afirmat recent ca sperantele sale pentru o rezolvare rapida a crizei datoriilor in Europa sunt minime. "De ce trebuie ca un contribuabil german, corect si cinstit, care a facut economii, sa primeasca pe neasteptate o nota de la guvernul german prin care i se cere sa plateasca pentru niste greci ce stau pe banca si beau uzo? E absurd", a declarat Rogers, citat de MoneyNews.com. Pe de alta parte, Rogers a spus ca Statele Unite risca sa se confrunte cu aceleasi proteste violente care afecteaza Grecia.

Jim RogersFoto: Liveleak

Rogers a declarat ca proteste similare celor din Grecia vor avea loc si in Statele Unite: "Urmeaza sa avem miscari sociale si in SUA. Vom avea preturi mai mari. Avem o inflatie serioasa, care se va agrava, si avem un guvern care sade pe scaunele sale, cheltuind sume enorme de bani, afundandu-ne si mai tare in datorii".

Jim Rogers, considerat un"guru al investitiilor", a afirmat ca presedintele Barack Obama trebuie sa demisioneze, avertizand ca inflatia din SUA va continua sa creasca. Rogers, care este si profesor invitat la Columbia University Graduate School of Business, e de parere ca Statele Unite risca sa se confrunte cu aceleasi proteste violente care afecteaza Grecia.

Investitorul american, care traieste in prezent in Singapore, a afirmat pentru Bloomberg Business Week ca ceea ce Obama trebuie sa faca "este sa ia un topor - nu, nu un topor -, un fierastrau si sa taie cheltuielile in SUA. Trebuie sa echilibram bugetul. Trebuie sa ne platim datoria, candva, cumva".

Jim Rogers este un cunoscut investitor, profesor de finante si analist financiar american. Impreuna cu George Soros, el a creat in anii '70 Quantum Fund, un fond international care a crescut in primii 10 ani cu 4.200%. In 1980, Rogers a decis "sa se pensioneze" si a calatorit cu motocicleta prin China. Intre 1999 si 2002 a efectuat cu sotia sa o calatorie prin 116 tari, scriind apoi Adventure Capitalist, cartea sa care a avut cel mai mare succes de public. In decembrie 2007, Rogers si-a vandut casa din New York si s-a mutat in Singapore, convins de oportunitatile actuale ale pietei asiatice.