Curtea Suprema a Statelor Unite a validat luni vanzarea si inchirierea jocurilor video violente catre minori, considerand ca o lege care interzicea acest lucru in California ingradeste libertatea de exprimare, relateaza AFP. In plus, si povestile clasice ale fratilor Grimm contin scene de violenta, argumenteaza Curtea.

Cu o decizie de 7 voturi pentru si 2 impotriva, cea mai inalta instanta a SUA a apreciat ca legea californiana nu este constitutionala.

Piatra unghiulara pentru valorile din aceasta tara si prim amendament al Constitutiei, libertatea de exprimare nu a cunoscut in peste 200 de ani decat rare exceptii in State: incitarea la comiterea unui act ilegal, obscenitatea si incitarea la violenta.

Si acum, Curtea Suprema nu a dorit sa adauge o restrictie suplimentara, estimand ca povesti pentru copii precum cele ale fratilor Grimm sunt autorizate desi sunt violente. "Ochii surorilor vitrege ale Cenusaresei sunt smulsi de porumbei, Hansel si Graetel o ucid pe femeia care i-a rapit arzand-o intr-un cuptor", argumenteaza Curtea.