Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, operat in Cuba in 10 iunie, se afla intr-o stare critica, sustine cotidianul de limba spaniola El Nuevo Herald, din Miami, informatie dezmintita imediat de Caracas, relateaza AFP.

Presedintele Chavez este "in stare critica. Nu este in pragul mortii, dar intr-o stare critica si, de fapt, complicata", spune acest cotidian, care citeaza surse neidentificate din serviciile americane secrete.

"Dreapta nationala si internationala se comporta ca nebunii si isi freaca mainile de bucurie (...) vorbind de moartea presedintelui", a replicat vicepresedintele Venezuelei, Elias Jaua.

"Presedintele Chavez se reface cu bine dupa operatie. Dusmanii sa inceteze sa viseze", a scris si secretarul de stat pentru Europa, Temir Porras, pe contul sau de Twitter.

Chavez, in varsta de 56 de ani, a fost operat de urgenta la Havana, unde efectua o vizita oficiala, din cauza unui abces pelvian.

Pentru moment, niciun raport medical nu a evocat gradul de gravitate al operatiei.

Absenta informatiilor oficiale si tacerea lui Chavez, in general omniprezent in presa, au alimentat zvonurile legate de starea sa de sanatate.

Vineri, Chavez si-a reluat activitatea pe Twitter, intrerupta in 4 iunie, pentru a transmite felicitari militarilor din tara cu ocazia zilei fortelor armate, fara a face nicio mentiune legata de starea sa de sanatate sau de revenirea in Venezuela.

Pe internet circula mai multe zvonuri, unele evocand o boala in stadiu final sau o operatie de chirurgie estetica, altele un subterfugiu al presedintelui pentru a-si creste cota de popularitate inainte de alegerile prezidentiale din 2012.