Regimul colonelului Muammar Gaddafi a acuzat sambata NATO ca a ucis civili in bombardamentele asupra orasului petrolier Brega, in estul Libiei, in momentul in care mai multe vedete ale fotbalului libian au anuntat ca se alatura rebeliunii, relateaza AFP.

15 persoane au fost ucis si peste 20 ranite intr-un raid al NATO care a vizat sambata cladiri civile din Brega, au anuntat sambata media fidela regimului.

"Coalitia atlantica cruciata a bombardat cladiri civile, printre care o brutarie si un restaurant din Brega, facand 15 martiri si ranind alte 20 de persoane", a sustinut televiziunea libiana.

NATO a dezmintit imediat existenta unor victime civile, afirmand ca fortele sale au vizat "tinte militare".

Trei puternice explozii au zguduit, in jurul orei 12,45 GMT, cartierul Tajoura din capitala Tripoli, potrivit unui ziarist AFP, care nu a putut preciza ce tinte au fost vizate.

Pe plan politic, 17 personalitati din fotbal, printre care si jucatori ai echipei nationale, au anuntat sambata ca se alatura rebeliunii, intr-un interviu acordat corespondentului BBC din orasul Jadu (vest), un sector controlat de opozantii colonelului Gaddafi.

Intr-o tara in care fotbalul este foarte iubit, aceasta declaratie constituie o noua lovitura pentru loialisti, dupa cea a militarilor de rang inalt si a ministrilor care s-au alatura rebeliunii.

Gaddafi "nu a facut nimic pentru Libia", a declarat unul dintre portarii echipei nationale, Juma Gtat. "Ii spun: lasa-ne, lasa poporul libian sa profite de viata intr-o noua Libie, o Libie a libertatii", a adaugat el.

La peste patru luni de la revolta populara care s-a transformat in conflict armat, Muammar Gaddafi continua sa repete ca nu va renunta la putere.

Oficiali americani citati vineri de Wall Street Journal afirma insa ca acesta "ia serios in calcul" sa paraseasca capitala, unde nu se mai simte in siguranta.