Actorul Peter Falk, care a interpretat rolul inspectorului Columbo a murit vineri la varsta de 83 de ani, potrivit presei, citata de AFP.

Peter FalkFoto: Agerpres/AP

Actorul, celebru pentru pelerina sa si nelipsita fraza "Inca un lucru...", suferea de dementa de mai multi ani si a fost plasat sub tutela sotiei sale, Shera Falk, cu care era casatorit de 34 de ani.

Peter Falk a jucat rolul locotenentului Columbo in 70 de filme de televiziune transmise intre 1968 si 2003. Dar el a avut o lunga cariera de actor si inainte de a imbraca celebra pelerina.

A fost nominalizat de doua ori la premiile Oscar la categoria cel mai bun actor in rol secundar in 1961 si 1962.

S-a nascut in septembrie 1927 in New York si a inceput sa lucreze in televiziune in 1957.

Peter Falk a apartinut unei familii evreiesti, cu un tata rus si o mama din Cehia. La varsta de 3 ani si-a pierdut un ochi din cauza unei tumori maligne.

A studiat Stiinte Politice si a fost respins de CIA, Agentia americana de Informatii, cand a aplicat pentru un job in cadrul institutiei. Motivul respingerii: fusese membru al Uniunii Bucatarilor si Stewarzilor cat timp s-a aflat in Marina Comerciala, chiar daca era obligat sa se alature si nu a fost activ in cadrul Uniunii.