Un francez trecut de 50 de ani si-a creat o identitate falsa pe Facebook pentru a seduce - indirect - o adolescenta de 14 ani, cu care a ajuns in cele din urma sa intretina relatii sexuale, relateaza France Soir. Circumstanta agravanta - tanara era fiica fostei sale sotii.

Faptele au avut loc intre august si decembrie 2010 si, spun anchetatorii, tanara fata nu a fost fortata sa intretina relatii sexuale, relatia dintre cei doi fiind consimtita.

Pe Facebook, barbatul si-a creat o identitate de adolscent si a dvenit "prieten" cu tanara. Atunci, a inceput sa o incite, in conversatiile virtuale pe care le purtau, sa aiba o relatie sexuala cu un barbat de 50 de ani despre care tanara ii povestea frecvent: fostul sau tata vitreg. In realitate, chiar el ...

Arestat la inceputul acestei saptamani, barbatul este acuzat de "abuz sexual" si "propuneri sexuale utilizand mijloace electronice" facute unei minore mai mici de 15 ani, a anuntat parchetul. El este acuzat si de detinere de "imagini pedo-pornografice", dupa ce a filmat-o pe tanara.

Mama fetei, care si-a dat seama ca fiica sa are o relatie cu fostul sau sot, a depus plangere la finele lunii mai.

De-abia dupa aceea au descoperit anchetatorii stratagema barbatului care a incitat-o pe adolescenta sa intretina relatii sexuale cu el.

Suspectul, care nu are antecedente penale si risca pana la cinci ani de inchisoare, a fost plasat sub control judiciar, avand interdictie sa intre in contact cu tanara. Nici pe Facebook, nici in viata reala.