​Un avion fara pilot care are ca misiune masurarea radioactivitatii la centrala nucleara de la Fukushima, din nord-estul Japoniei, a fost nevoit sa aterizeze de urgenta, vineri, pe acoperisul unuia dintre reactoarele centralei, anunta AFP. Reprezentantii Tokyo Electric Power, operatorul centralei de la Fukushima, au precizat ca aterizarea de urgenta a avionului - un T-Hawk al companiei americane Honeywell, ce cantareste 7,7 kilograme - nu a provocat pagube.

"Aparatul de zbor a devenit incontrolabil si a aterizat de urgenta pe acoperisul reactorului numarul 2", a anuntat Tepco, adaugand ca "nu se observa vreun incendiu sau fum vizibil".

Situata la 250 de kilometri de Tokyo, centrala nucleara de la Fukushima a fost grav afectata de seismul cu magnitudinea de 9 grade care a zguduit Japonia pe data de 11 martie.

Reprezentantii Tokyo Electric Power (Tepco), operatorul centralei nucleare, au anuntat in aprilie ca in jur de 3 luni vor fi necesare pentru a reduce radioactivitatea provenita de la centrala nucleara de la Fukushima si intre 6 si 9 luni pentru a readuce toate reactoarele sub control.