Statele Unite nu sunt pregatite sa continue sa acorde ajutor militar Pakistanului la acelasi nivel ca pana acum daca nu se schimba unele lucruri in relatiile bilaterale, a avertizat joi secretarul american de Stat Hillary Clinton, citat de Reuters.

"Cand este vorba despre ajutorul nostru militar, nu suntem pregatiti sa-l oferim in aceeasi limita decat daca vedem cativa pasi facuti inainte", a spus Clinton in fata unei comisii a Senatului. Ea nu a precizat ce actiuni asteapta sa intreprinda guvernul de la Islamabad, dar a subliniat ca a venit momentul ca SUA si Pakistanul sa se asigure ca actiunile si interesul lor in regiune sunt aceleasi.

Clinton a precizat ca Washingtonul nu crede ca membrii de varf ai guvernului Pakistanului stiau ca Osama bin Laden se ascundea intr-un oras pakistanez.

SUA a oferit Pakistanului in ultima perioada un ajutor anual de circa 3 miliarde de dolari, in cea mai mare parte militar.

In aceeasi zi, secretarul american pentru Aparare, Robert Gates, a declarat pentru AFP ca obiectivele NATO in Afghanistan pot fi atinse chiar daca Pakistanul nu mai coopereaza in lupta impotriva insurectiei talibane.