Soldati din cadrul marinei sud-coreene au deschis focul asupra unui avion de linie apartinand companiei Asiana, fara a-l nimeri, dupa ce au confundat aparatul de zbor cu un avion militar nord-coreean, relateaza AFP.

Incidentul s-a produs vineri, in apropiere de granita dintre cele doua tari, cand aeronava companiei sud-coreene Asiana Airlines se apropia de aeroportul international din Incheon, potrivit unui purtator de cuvant al operatorului aerian, citat de agentia Yonhap.

Puscasii marini sud-coreeni desfasurati pe insula Gyodong au deschis focul in directia aparatului. "Tirurile de arma au durat in jur de 10 minute, insa avionul nu a fost nimerit si nu a suferit nicio stricaciune", a spus un oficial al marinei, potrivit caruia soldatii au deschis focul dupa ce au confundat aparatul cu un avion nord-coreean.

Avionul companiei Asiana, cu 119 de oameni la bord, venea dinspre China, pe un culoar de zbor obisnuit si fara sa devieze de la traseu, a precizat un controlor de trafic aerian.

Starea de conflict din Peninsula Coreeana se mentine de aproape 60 de ani, dupa ce Razboiul Coreean s-a incheiat printr-un armistitiu in 1953, dar fara un tratat de pace.