Premierul grec Georges Papandreou l-a numit vineri pe Evangelos Venizelos in functia de ministru de Finante, inlocuindu-l pe Georges Papaconstantinou, care devine ministru al Mediului, a anuntat un purtator de cuvant al guvernului, citat de AFP.

Venizelos, in varsta de 54 de ani, va avea ca principala sarcina controlarea crizei financiare si sociale cu care se confrunta Grecia, dar si negocierile cu creditorii tarii. Pana in prezent, acesta era ministru al Apararii.

Plecarea lui Papaconstantinou din functia de ministru de Finante nu constituie o surpriza, el fiind criticat de membrii partidului socialist, aflat la putere, pentru impunerea austeritatii intr-un ritm fortat, cu scopul de a obtine ajutorul financiar al UE si al FMI.

Noul ministru al Afacerilor externe este Stravos Lambrinidis, 49 de ani, care a fost seful grupului parlamentar socialist grec din Parlamentul European si un apropiat al lui Papandreou.

Un alt apropiat al lui Papandreou, Panos Beglitis, pana in prezent secretar de stat la Aparare, a fost numit ministru al Apararii.

Confruntat cu presiuni contradictorii din partea creditorilor si a strazii, si in urma refuzului principalului partid de opozitie, de dreapta, de a forma un guvern de uniune nationala, premierul a anuntat miercuri seara ca va efectua o remaniere ministeriala si ca va solicita votul de incredere al Parlamentului.