Administratorul Agentiei Spatiale nord-americane, generalul Charles F. Bolden, le cere tuturor angajatilor sa se gandeasca si sa-si pregateasca familiile, fie ca sunt pe coasta de est sau pe cea de vest a Statelor Unite, pentru ca orice dezastru s-ar putea intampla. Fie o catastrofa naturala, fie un eveniment ca cel de la 11 septembrie 2001.

"Vorbiti cu familiile voastre si stabiliti ce aveti de facut in cazuri neprevazute. Sa aveti pregatita o trusa de urgenta. Stabiliti un plan in familie: ce vom face in cazul unei catastrofe, unde ne vom da toti intalnire, vom comunica la telefonul mobil. Daca aveti in familie persoane cu nevoi speciale, faceti pregatiri speciale etc... Inregistrarea, care are o durata de doua minute si jumatate, se incheie cu indemnul: Mai presus de toate, fiti pregatiti!", spune oficialul NASA.

Mesajul postat pe site-ul institutiei este insotit de o alta inregistrare care contine indrumari amanuntite pentru asigurarea familiei si a animalelor de companie pentru situatii de urgenta. Intre acestea: aprovizionati-va cu apa si mancare pentru sapte zile, pragatiti paturi si jucarii pentru copii, opriti apa si gazele, informati-va despre ce mijloace de transport puteti folosi ca sa parasiti zona in pericol, daca nu aveti masina, incuiati usile casei.

Motivatia oficiala a NASA pentru postarea acestor mesaje ca un exercitiu la scara nationala a aratat faptul ca agentia nu este pregatita pentru dezastre naturale.