Ministrul francez de Interne Claude Gueant isi propune sa creasca numarul de deportari de imigranti ilegali, sa reduca imigratia legala si face noi aprecieri dure la adresa infractorilor romani. Acesta anunta, intr-un interviu acordat pentru le Journal du Dimanche, 28.000 de noi "plecari" de imigranti pentru 2011.

Claude GueantFoto: Agerpres

Claude Gueant considera ca noile dispozitii incluse legea imigratiei ar trebui sa "permita sa creasca rapid numarul anual de plecari" de imigranti ilegali.

Peste 28.00 de "plecari" in 2011

Ministrul francez declara ca obiectivul actual al Guvernului este sa realizeze 28.000 de expulzari in 2011, adaugand ca aceasta cifra va fi ridicata "in cateva saptamani dupa evaluarea eficacitatii noilor dispozitii."

Gueant sustine ca fostul guvern socialist a permis o imigratie ilegala de 8.000 de persoane pe an si califica astfel drept salutara noua politica de imigratie implementata de guvern.

"La Paris, 80% din jafurile stradale sunt comise de minori romani"

Claude Gueant confirma, de asemenea, in acest interviu ca vrea sa reduca imigratia legala si a pus accentul pe "criminalitatea romaneasca". "La Paris, 80% din jafurile stradale sunt comise de minori romani", declara ministrul care sustine ca, impreuna cu autoritatile romane, va duce o campanie impotriva acestor retele de crima organizata..."

"Sarkozy va fi reales pentru ca este cel mai bun"

In interviul acordat pentru JJD, Gueant isi exprima intreaga apreciere pentru activitatea lui Nicolas Sarkozy si crede ca acesta va reusi sa castige din nou alegerile "pentru ca este cel mai bun".

Gueant nu este ingrijorat ca presedintele Frantei nu a reusit o crestere semnificativa in sondaje nici dupa scandalul Dominique Strauss-Kahn spunand ca "alegerile sunt inca departe, iar sondajele de opinie se vor mai schimba".

"Alegatorii vor incepe sa reflecteze mai mult cu putin inainte de vot. In acea zi, francezii vor alege candidatul pe care o sa-l considere cel mai capabil. Chiar si acum, daca presedintele nu este popular, este cel mai credibil pentru francezi. Presedintia nu este un concurs de popularitate este un concurs de indemanare", a declarat ministrul farncez.