Politia moldoveana exclude ipoteza ca explozia de marti, din centul Chisinaului, in urma careia Igor Turcanu, presedintele Federatiei de Tenis din Republica Moldova si seful staffului campaniei electorale a lui Mihai Godea (prim-vicepresedintele PLDM), a murit la spital, ar avea legatura cu activitatea politica a acestuia, scrie Info-prim.md. Purtatorul de cuvant al Comisariatului General de Politie, Adrian Jovmir, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca politia cerceteaza cazul in vederea stabilirii tuturor circumstantelor in care s-a produs deflagratia, insa "nu vede legatura cu aspectul politic in niciun caz".

,,Tinand cont de activitatea domnului Turcan Igor, politia examineaza activitatea lui in calitate de presedinte al Federatiei de Tenis din Republica Moldova si tinand cont de faptul ca dumnealui a fost si o persoana de afaceri. Colaboratorii de politie, conform indicilor deocamdata stabiliti, nu vad legatura cu aspectul politic in niciun caz", a precizat Adrian Jovmir.

Seful Directiei tehnico-criminalistice din cadrul MAI, Nicolae Bodrug, a declarat ca de la fata locului s-au colectat o multime de probe. "Exista un sir de versiuni referitor la cauza exploziei, printre care balonul de gaze, vapori de benzina si multe altele. Urmeaza a fi efectuate un sir de expertize pentru a stabili daca e vorba de o rea intentie sau o intamplare".

O masina marca Lada, cu numere de inmatriculare rusesti, a explodat in centrul Chisinaului marti, in jurul pranzului. In urma deflagratiei, presedintele Federatiei de Tenis din Moldova, Igor Turcan, care a coborat din masina personala chiar in momentul exploziei, a fost ranit grav si transportat la spital. El a murit la scurt timp, in urma unui stop cardiac.

Explozia s-a produs in apropiere de ambasada Chinei, unde autoturismul marca Lada cu numere de Rusia era parcat de 2 zile.

Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a declarat marti, la Publika Tv, ca nu exclude varianta unei "reglari de conturi".