O bloggerita care a criticat masiv regimul dictatorului siran Assad a fost rapita de barbati inarmati care au luat-o cu forta de pe strada intr-o Dacia Logan rosie in capitala Damasc. Al Jazeera noteaza ca bloggerita a criticat masiv regimul aflat la putere, iar acum cateva zile scria ca dictatorul Assad si clica sa trebuie sa plece. In ultimele trei luni peste 1.000 de oameni au fost omorati in protestele din Siria, iar opozantii au folosit masiv internetul pentru a se organiza.

Trei barbati la circa 20 de ani au luat-o cu forta pe Amina Abdallah luni seara cand mergea pe una dintre strazile Damascului si au fortat-o sa intre intr-o Dacie rosie care avea pe geam un sticker cu numele Basel Assad (fratele presedintelui Bashar al-Assad).

Amina a criticat masiv regimul aflat la putere in Siria, iar sambata scria pe blog ca Assad si oamenii sai trebuie sa plece si nu exista alta cale. Pe 26 aprilie scria pe blog ca tatal ei a aparat-o impotriva a doi soldati care venisera s-o aresteze si amenintasera ca o vor viola.

In trei luni de cand se desfasoara proteste in Siria circa 1.000 de oameni au fost omorati de autoritati si alte mii au fost inchisi. Autoritatile au blocat o serie de conexiuni la internet in speranta ca ii vor mai impiedica pe protestatari sa se organizeze.