Fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a pledat nevinovat, luni, la cele sapte capete de acuzare aduse de catre autoritatile americane, transmite Reuters. Strauss-Kahn a aparut luni in fata Tribunalului Penal din New York, unde zeci de angajati ai hotelurilor din metropola americana i-au strigat "Sa-ti fie rusine!" fostului sef al Fondului Monetar International. El este acuzat ca a agresat sexual o camerista de la hotelul Sofitel, la 14 mai.

Strauss-Kahn si avocatii saiFoto: Reuters

Imbracat intr-un costum de culoare inchisa, Strauss-Kahn a sosit la tribunal la bratul sotiei sale, jurnalista Anne Sinclair.

In fata tribunalului, cuplul a fost intampinat de numerosi ziaristi si de zeci de angajati ai hotelurilor din metropola americana, care i-au strigat "Sa-ti fie rusine!" fostului sef al Fondului Monetar International.

Intrebat de judecatorul Michael Obus cum pledeaza la acuzatiile aduse, Strauss-Kahn a raspuns scurt: "Nevinovat".

Asa cum anticipau expertii, Strauss-Kahn a pledat nevinovat, ceea ce va insemna o procedura judiciara indelungata. In cazul in care va fi gasit vinovat in urma procesului, fostul sef al FMI

Proteste impotriva fostului sef FMI

Proteste impotriva fostului sef FMI

Foto: Reuters

risca pana la 25 de ani de inchisoare.

Daca ar fi pledat vinovat, el nu mai avea parte de un proces si ar fi primit cel putin 5 ani de inchisoare.

Urmatoarea data a procesului, desfasurat la Curtea Suprema din New York, a fost stabilita pentru 18 iulie. Avocatul presupusei victime a declarat ca aceasta va depune marturie in timpul procesului.

Strauss-Khan a fost arestat pe 14 mai pentru agresiune sexuala si tentativa de viol asupra unei cameriste de la hotelul Sofitel din Manhattan. El a fost retinut chiar cand se pregatea sa paraseasca Statele Unite, pentru a se intoarce in Franta. Fostul director al FMI a fost eliberat din arest pe 19 mai, in schimbul unei cautiuni de 1 milion de dolari. El si-a petrecut ultimele zile impreuna cu sotia sa, intr-o locuinta luxoasa inchiriata de aceasta in Manhattan.