Fortele guvernamentale siriene au deschis focul in Hama, oras din centrul tarii unde peste 50.000 de oameni s-au adunat pentru a aduce un omagiu copiilor ucisi in urma represiunii miscarii de protest, anunta Reuters, care citeaza o organizatie pentru drepturile omului.

Cel putin 25 de oameni au fost ucisi.

Acestea sunt cele mai ample manifestatii de la inceputul miscarii de contestare a regimului condus de presedintele Bachar al-Assad, la jumatatea lui martie.

Rami Abdel-Rahmane, directorul Observatorului sirian pentru drepturile omului, a vorbit despre "tiruri sustinute" ale serviciilor de securitate pentru a dispersa manifestantii.

In 1982, o represiune sangeroasa s-a soldat cu 20.000 de morti la Hama, in momentul in care Fratia Musulmana s-a ridicat impotriva regimului Hafez al-Assad, tatal lui Bachar.

In nordul tarii, zeci de mii de persoane s-au adunat la Maaret al-Nouman, a declarat un participant la proteste. Peste 5.000 de persoane protesteaza la Qamichli, Amouda si Ras al-Aïn, a afirmat un militant kurd pentru drepturile omului.

In sud, fortele de securitate au tras in aer pentru a dispersa o manifestatie la Jassem, in apropiere de Deraa, focarul miscarii de contestare.