Un adolescent chinez si-a dorit cu disperare noul iPad 2, pentru care a fost dispus sa isi vanda un rinichi pentru suma de 2.200 de euro, relateaza Daily Telegraph.

Tanarul in varsta de 17 ani, identificat numai dupa numele mic - Zheng, i-a marturisit mamei sale ca si-a vandut rinichiul dupa ce a vazut un anunt in care se ofereau bani oricui dorea sa devina donator de organe.

"Am vrut sa imi cumpar iPad 2, dar nu aveam bani. Cand navigam pe internet am gasit un anunt postat de un agent care spunea ca poate plati 20.000 de yuani pentru a cumpara un rinichi". In urma negocierilor, baiatul a calatorit in orasul nordic Chenzhou in provincia Hunan, unde rinichiul a fost recoltat la un spital local. Tanarul a fost externat dupa trei zile, primind 22.000 de yuani.

Tranzactionarea de organe pe internet este o practica destul de comuna in China, in ciuda incercarilor repetate ale autoritatilor de a-i pune capat.

Baiatul, care a suferit complicatii in urma operatiei, s-a intors acasa si nu a putut sa pastreze secretul fata de mama sa.

"Cand s-a intors, avea un laptop si un nou telefon de la Apple. Am vrut sa stiu de unde a facut rost de atatia bani si pana la urma a recunoscut ca si-a vandut un rinichi", a spus mama lui.

Mama si-a dus fiul in Chenzhou unde a raportat fapta la politie, insa telefoanele celor trei agenti erau inchise.

Spitalul, care a recunoscut ca a inchiriat departamentul de urologie unui om de afaceri, a negat ca ar sti ceva de operatia respectiva.

Produsele Apple sunt la mare cautare in China, fiind simbol de bogatie si rafinament in randul tinerilor. Luna trecuta, mai multi conflicte au izbucnit in randul oamenilor care au stat ore intregi la coada pentru a cumpara noul iPad 2 sau iPhone 4.