Fostul ministrul francez Luc Ferry a acuzat luni seara un alt fost ministru, fara a-i preciza numele, ca a avut relatii pedofile in Maroc, adaugand ca au existat marturii legate de acest subiect din partea "autoritatilor statului la cel mai inalt nivel", printre care si un prim ministru, relateaza AFP.

Intr-o emisiune la Canal+ consacrata scandalurilor sexuale in care este implicat fostul sef al FMI Dominique Strauss-Kahn si fostul secretar de stat Georges Tron, dar si responsabilitatii presei, Luc Ferry a afirmat ca un fost ministru a organizat o petrecere la Marrakes la care au fost invitati "baietei". "Probabil stim toti de aici despre cine e vorba", a comentat Ferry.

"Scandalul mi-a fost povestit de mai multe inalte autoritati ale statului, inclusiv de premier", a continuat el, fara a spune insa despre ce sef de guvern este vorba.

Intrebat daca are probe pentru a sustine aceste acuzatii, Ferry a raspuns: "evident, nu". Dar "am marturii ale membrilor cabinetului de la cel mai inalt nivel, autoritati ale statului de cel mai mare rang", a adaugat el.

Luc Ferry a spus ca nu face public numele fostului ministrului in cauza deoarece, daca ar proceda asa, "eu vor fi inculpat si condamnat, chiar daca stiu ca aceasta poveste e adevarata".

In conditiile in care presa franceza este acuzata ca a trecut sub tacere scandalurile sexuale ale fostului sef al FMI, Luc Ferry a afirmat ca "ziaristii nu pot spune toate lucrurile pe care le stiu (...) pentru ca ar fi acuzati de calomnie".

Declaratiile sale au scos la lumina zilei zvonuri mai vechi legate de Jack Lang, fost ministru socialist al Culturii si al Educatiei.

"Nu vreau sa ma amestec in aceasta poveste pentru moment. Ma voi exprima la momentul potrivit. Aceasta afacere este banal de trista. Vulgaritatea face parte din lumea noastra. Vor fi urmariti penal toti cei care - cotidiene sau persoane - imi pun in discutie onoarea", s-a rezumat acesta sa comenteze, pentru Le Figaro.