Statul australian Victoria urmeaza sa aprobe saptamana aceasta o noua legislatie prin care politistii vor putea sa dea amenzi de pana la 240 de dolari australieni (257 de dolari americani) persoanelor care folosesc cuvinte sau propozitii injurioase, transmite AFP. Victoria este statul aflat pe locul doi in celor mai populate regiuni din Australia.

Procurorul general Robert Clark a declarat ca penalitatile vor fi similare cu cele impuse in cazul depasirii vitezei legale sau a parcarii ilegale, iar politistii vor castiga timp.

"Legea va da politistilor mijloacele necesare pentru a fi capabili sa actioneze la fata locului impotriva acestui tip de comportament neplacut, in loc sa fie nevoiti sa ii duca pe ofensatori la tribunal, pierzand timp si bani", a afirmat Clark.

Procurorul-general a recunoscut pentru radio ABC ca "mai injura uneori".

"Ocazional, mai murmur cate o injuratura, asa cum, probabil, o face toata lumea. Dar legea nu vizeaza acest lucru, ci este indreptata impotriva acelui timp de comportament neplacut, ofensator ce are loc in public si care face viata neplacuta pentru toti ceilalti", a adaugat Clark.