Patru militari, printre care un colonel, au fost ucisi intr-o ambuscada organizata in noaptea de duminica spre luni de prezumtivi membri ai al-Qaeda, in apropiere de Zinjibar, in sudul Yemenului, a declarat un oficial al serviciilor de securitate, citat de AFP.

"Un convoi cu intariri care venea din Aden a cazut intr-o ambuscada organizata, la 1 km de Zinjibar, de elemente al-Qaeda. Patru militari, printre care un colonel, au fost ucisi si numerosi altii raniti", a precizat sursa citata.

O alta sursa, de la spitalul Joumhouria din Aden, a afirmat ca sapte soldati raniti in atac au fost internati.

Potrivit unei alte surse din serviciile de securitate, patru combatanti al-Qaeda au fost ucisi in luptele nocturne cu soldatii care se afla in continuare in Zinjibar, capitala provinciei Abyane.

Dar o sursa apropiata oamenilor inarmati care au preluat controlul, duminica, asupra acestui oras, in urma unor lupte violente, au afirmat ca doar doi combatanti au fost ucisi.

Generalii dizidenti il acuza pe presedintele Ali Abdallah ca a predat orasul Abyane pe mana "gruparilor teroriste armate" si au cerut armatei sa lupte impotriva acestora.

Opozitia sustine ca presedintele yemenit "a dat orasul pe mana gruparilor armate" pentru a "agita amenintarea al-Qaeda" si pentru a putea in acest fel sa se bucure de sustinerea internationala.