Georges Tron, ministru secretar de stat in guvernul francez de centru-dreapta, acuzat de hartuire sexuala de catre doua femei, a demisionat duminica, a anunta premierul Francois Fillon, citat de Reuters.

"Dl Georges Tron ... l-a informat astazi pe premierul Francois Fillon despre demisia sa", se arata itr-un comunicat.

Procurorii francezi au deschis o ancheta in legatura cu acuzatiile aduse lui Tron, pe care acesta le-a calificat drept "incredibile".

O plangere pentru "hartuire sexuala" vizandu-l pe unul dintre membrii Guvernului francez, secretarul de stat insarcinat cu functiile publice, Georges Tron, a fost depusa miercuri la Parchetul din Paris de doua foste subordonate ale acestuia. Plangerea a fost depusa de doua foste angajate ale primariei din Draveil, o localitate din apropierea Parisului al carei primar este Georges Tron. Oficialul francez a respins acuzatiile si le-a cerut avocatilor sai sa depuna si ei o plangere pentru "acuzatii calomnioase" impotriva celor doua femei.

Potrivit cotidianului Le Parisien, cele doua foste angajate denuntau, in plangere, mai multe "gesturi deplasate" ale oficialului si sustin ca acesta le-ar fi "pipait pe picioare" de mai multe ori. Acestea mai sustin ca au devenit depresive si s-au gandit chiar sa isi puna capat zilelor, in urma "veritabilelor agresiuni sexuale" ale lui Georges Tron.

Avocatii secretarului de stat au calificat insa acuzatiile care i se aduc acestuia drept "baliverne": "Georges Tron mi-a dat instructiuni sa depun o plangere pentru acuzatii calomnioase. Voi depune aceasta plangere dupa ce voi avea acces la cealalta plangere, depusa impotriva sa la Parchet", a declarat avocatul sau.

La randul sau, Georges Tron a comentat ca "nu este naiv" si spune ca isi da seama de ecourile unui astfel de scandal, dupa cazul Dominique Strauss-Kahn.