Comandantul faimoasei escadrile Blue Angels si-a dat demisia vineri dupa ce cativa dintre cei sase piloti din echipa sa au zburat sub altitudinea minima admisa la un show aviatic desfasurat recent, transmite FoxNews. Comandorul Dave Koss conducea echipa din luna noiembrie a anului trecut.

Blue AngelsFoto: Captura YouTube

Koss va fi inlocuit de catre capitanul Greg McWherter, fostul lider al echipei.

Blue Angels si-au anulat spectacolele programate luna viitoare si, de asemenea, nu au mai zburat vineri la ceremonia de absolvire a Academiei Navale americane, unde a tinut un discurs secretarul apararii, Robert Gates.​

Koss a afirmat intr-un comunicat ca paraseste "cea mai importanta echipa de demonstratii aeriene", dupa ce "am realizat o manevra care a avut o altitudine minima inacceptabila".

FoxNews precizeaza ca incidentul care a dus la demisia lui Koss a avut loc duminica la Lynchburg (Virginia) si a implicat patru din cele sase aparate F/A-18 Hornets ale echipei acrobatice.

Posibilul incident (de la momentul 01.12)

Toate cele sase avioane au aterizat in siguranta inainte de finalizarea spectacolului. Niciun pilot nu a fost ranit si niciun aparat nu a suferit stricaciuni.