Angajatele de la hotelul Sofitel din New York, unde fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, ar fi atacat o camerista, au primit permisiunea sa poarte pantaloni in locul fustelor, dupa ce au protestat in fata conducerii, a declarat un oficial al sindicatului, citat de New York Post. Modificarea codului vestimentar a fost decisa in urma unei intalniri intre personalul hotelului si managementul de la Sofitel, la care a luat parte si un reprezentant al New York Hotel Workers Union.

Sofitel, un lant hotelier care se mandreste cu un cod vestimentar traditional, a fost nevoit sa accepte aceasta concesie in contextul ingrijorarilor legate de vulnerabilitatea angajatelor, dupa ce fostul sef al FMI este acuzat ca a agresat sexual si a incercat sa violeze o camerista in varsta de 32 de ani.

"Au existat unele plangeri in legatura cu uniforma angajatelor", a declarat John Turchiano, reprezentant al sindicatului angajatilor din industria hoteliera din New York.

La inceputul acestei saptamani, un polictian local, democratul Rory Lancman, a cerut introducerea legislatiei care prevede echiparea cameristelor cu "butoane de panica".

"Cameristele din hoteluri au dreptul sa nu fie atacate sexual. Ii trimitem pe angajatii hotelurilor in camere fara paza celor de la securitate", a spus Lancman.