Fostul director general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, acuzat de infractiuni sexuale, a ajuns in noaptea de miercuri spre joi in noua sa resedinta situata la sud-vest de Manhattan, scrie presa internationala.

DSK a sosit miercuri seara in casa de pe strada Franklin la numarul 153 in cartierul Tribeca, un cartier foarte popular cu fabrici si depozite transformate in anii `90 in cladiri de locuit, scrie AFP.

Un judecator din New York aprobase miercuri schimbarea resedintei la care va locui Dominique Strauss-Kahn in arest la domiciliu, a declarat o sursa judiciara. DSK a fost de la eliberarea sa din inchisoare, vinerea trecuta, intr-o locuinta temporara a companiei de securitate responsabila pentru supravegherea lui.

Din noua si luxoasa sa locuinta, fostul director al FMI va putea sa mearga sub escorta politiei la intalniri cu avocatii sai, la tribunal, la doctor sau la slujbele religioase.

Potrivit unui site de tranzactii imobiliare, casa are patru dormitoare, jacuzzi, un cinematograf si facilitati de lux. Potrivit aceleiasi surse, casa fusese recent pusa in vanzare la o suma de aproape 14 milioane de dolari.

Chiria pe care o plateste DSK nu a fost facuta publica.

Avocatii lui au spus miercuri, intr-o declaratie de presa ca nu au avut niciun contact cu angajata hotelului care l-a acuzat de infaractiuni de natura sexuala si nici cu familia acesteia, contrar unor informatii aparute in presa.

Ei si-au exprimat din nou convingerea ca DSK este "complet nevinovat".

Dominique Strauss-Kahn urmeaza sa apara din nou in fata instantei in 6 iunie pentru a pleda vinovat sau nevinovat. Fostul director al FMI, acuzat de agresiune sexuala si tentativa de viol impotriva unei angajate a hotelului Sofitel din New York, neaga acuzatiile care i se aduc.