Un cuplu de canadieni din Toronto a decis sa tina secret sexul copilului lor, pentru a-i oferi acestuia "mai multe sanse", transmite YahooLife&Style, citand un material din Toronto Star. Kathy Witterick si David Stocker sustin ca Storm, bebelusul lor in varsta de patru luni, nu va fi crescut "nici ca baiat, nici ca fata", urmand ca el/ea sa-si aleaga sexul atunci cand va creste.

Witterick si Stocker au dezvaluit numele copilului doar membrilor apropiati ai familiei, intre care cei doi baietii mai mari pe care ii au, unui prieten si celor doua moase ce au asistat la nastere, care a avut loc la casa cuplului.

Dupa ce Storm s-a nascut, in ziua de Anul Nou, parintii sai au trimis un email restului prietenilor si apropiatilor, in care au scris: "Am decis sa nu va dezvaluim sexul lui Storm - un omagiu adus alegerii intr-un loc al limitarii, o luare de pozitie pentru ceea ce lumea ar putea sa devina in timpul vietii lui Storm (un loc mult mai progresist?...)".

Cuplul de canadieni a relatat ziaristilor de la Toronto Star ca a primit o multime de mesaje critice. Prietenii lor si-au exprimat ingrijorarea ca lipsa definirii unui sex al copilului il va face pe acesta vulnerabil in viitor in fata hartuielilor.

Alte persoane au afirmat ca Witterick si Stocker nu fac altceva decat sa-i ia copilului dreptul de a alege singur, implementandu-si propria lor ideologie asupra micutului.

Tatal copilului si-a aparat decizia de a tine secret sexul copilului, afirmand: "daca vrei sa cunosti cu adevarat pe cineva, nu intrebi ce are intre picioare".

Potrivit Toronto Star, cei doi canadieni sunt decisi sa-si creasca copiii in afara constrangerilor pe care societatea le impune barbatilor si femeilor, ei dorind ca micutii sa ia propriile hotarari in ceea ce priveste felul in care arata sau se comporta.

Baietii lor mai mari, Jazz (5 ani) si Kio (2 ani), au libertatea de a se imbraca singuri cu ce haine vor, indiferent daca sunt de la raioanele cu produse pentru baieti sau de fete, si sa decida cand sa-si tunda parul. Lui Kio ii place violetul, iar lui Jazz culoarea roz.

Toronto Star scrie ca Witterick si Stocker au decis sa tina secret sexul lui Storm dupa ce Jazz, care are parul lung, a fost confundat cu o fata.