​Cativa prieteni ai lui Dominique Strauss-Kahn ar fi contactat in secret familia cameristei care ar fi fost agresata de fostul sef al FMI, oferind rudelor femeii bani pentru a inchide cazul, transmite New York Post. Publicatia afirma ca prietenii lui Strauss-Kahn au mers in Guineea, in vestul Africii, deoarece le este imposibil sa ia legatura cu presupusa victima, aflata sub protectia procurorilor din New York.

Foto:

New York Post scrie ca femeia are o familie numeroasa in fosta colonie franceza. Prietenii fostului sef al FMI au mers in Africa, profitand de faptul ca Biroul Procurorului Districtual din Manhattan nu are mijloace legale pentru a-i impiedica sa contacteze familia victimei pe "continentul negru".

"Ei au vorbit deja cu familia victimei", a declarat o femeie de afaceri franceza, apropiata de Strauss-Kahn si de familia acestuia. "Cu siguranta, (afacerea) va lua sfarsit discret", a adaugat ea.

Publicatia precizeaza ca procurorii din Manhattan au tinut-o pe camerista departe de sustinatorii lui Strauss-Kahn, monitorizand printre altele convorbirile ei telefonice. Biroul Procurorului Districtual a avertizat membrii familiei victimei ce locuiesc in SUA sa nu accepte telefoane de la prietenii fostului sef al FMI.

Prietenii lui Kahn au avut insa succes in momentul in care au contactat familia victimei, a spus femeie de afaceri franceza: "Dominique va scapa si va zbura inapoi in Franta. Nu va merge la inchisoare. Femeia (n.red. camerista de la Sofitel) va primi o gramada de bani".

Potrivit sursei, presupusa victima va primi o suma cu sapte zerouri, o suma uriasa, ce contrasteaza cu conditiile precare in care locuieste familia ei in Guineea. New York Post scrie ca satul din care provine camerista nu are drumuri asfaltate, electricitate si telefoane, salariul lunar este 45 de dolari, iar unele dintre rudele femeii nu-si permit sa-si cumpere pantofi.

Miercuri, New York Post a citat insa o declaratie a fratelui femeii, Mamoudou, care a spus ca nimeni din familia lor "nu poate fi cumparat" si ca "suntem deasupra lucrurilor materiale": "Chiar daca esti miliardar, noua nu ne pasa. Cel mai important lucru pentru noi este cum sa urmam calea lui Dumnezeu".

Femeia agresata locuieste in cartierul Bronx din New York, impreuna cu fiica ei de 15 ani. Ea a ajuns in Statele Unite in urma cu cativa ani, dupa moartea sotului sau, fiind sustinuta financiar de sora si cumnatul sau, care locuiesc in metropola americana.

New York Post scrie ca, chiar si fara marturia femeii in tribunal. procurorii americani afirma ca au suficiente dovezi impotriva fostului sef al FMI, incluzand declaratia video data de presupusa victima, declaratii ale angajatilor hotelului si probe ADN gasite in camera de hotel.