Presedintele american Barack Obama si sotia sa Michelle au fost primiti de Regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham, in prima lor vizita oficiala in Mare Britanie. Cuplul prezidential s-a intalnit cu Printul Charles si Ducesa de Cornwall si au cunoscut-o si pe proaspata sotie al Printului William, Kate Middleton, relateaza BBC.

Cuplul Obama alaturi de Printul William si Kate MiddletonFoto: Agerpres/AP

Sotii Obama vor sta timp de 3 zile la Palatul Buckingham. In aceasta seara, vor lua parte la un banchet la palat.

Intalnirea cu Printul William si Ducesa de Cambridge a durat circa 20 de minute. Acestia au stat de vorba inainte ca sotii Obama sa fie condusi in apartamentul lor.

Este primul eveniment oficial pentru Kate Middleton de cand a devenit Ducesa de Cambridge. Sotii Obama, absenti de la "nunta secolului" de pe 29 aprilie, i-au felicitat pe cei doi.

In urma cu cateva saptamani, Obama i-a spus Printului Charles, in cadrul unei intalniri la Casa Alba, ca tara sa a fost "fascinata" de nunta princiara.

Printre cadourile primite de cei doi de la familia regala se numara o brosa antica din aur si coral rosu in forma de trandafiri, pentru prima doamna a Americii.

Obama va sustine un discurs in fata Parlamentului britanic pe 25 mai, devenind astfel primul presedinte american si cel de-ar patrulea demnitar strain, de la Al Doilea Razboi Mondial, care se adreseaza Camerelor Comunelor si Lorzilor reunite, dupa Papa Benedict al XVI-lea (2010), Nelson Mandela (1996) si Charles de Gaulle (1960).

Fostii presedinti americani care au facut vizite oficiale la Londra nu au avut aceasta onoare: Bill Clinton in 1995 si Ronald Reagan in 1982. George Bush ar fi trebuit sa se adreseze parlamentului britanic in 2003, insa discursul sau a fost anulat din cauza protestelor la adresa interventiei in Irak.