Musulmanii le-au "luat locul" evreilor pe continentul european, transformandu-se in cea mai discrimitata si prejducitiata categorie, considera Tariq Ramadan, profesor de Studii Islamice la Oxford. Tariq Ramadan, care este si nepotul lui Hasan al-Banna, fondatorul Fratiei Musulmane din Egipt, a facut aceste declaratii la un seminar ce a avut loc la Universitatea Bilgi din Istanbul, scrie cotidianul Hurriyet: "In Europa se fac noi aliante impotriva prezentei musulmanilor, iar oamenii care candva dusmanii evreilor se opun acum prezentei musulmanilor in Europa", considera Tariq Ramadan.

"Pe masura ce mai multi musulmani devin europeni, Islamul devine o problema pentru Europa", mai spune Tariq Ramadan, adaugand ca "Europenii nu pot concepe ca si Islamul este o religie occidentala".

El a continuat numindu-i pe europeni "islamofobi" si sustinand ca "oameni precum liderul extremei dreapta franceze, Marine Le Pen, sau politicianul olandez Geert Wilders impun o politica de teama fata de Islam, ceea ce este foarte periculos".

Tariq Ramadan s-a nascut la 26 august 1962 la Geneva si este filozof, teolog, academician, poet si scriitor. El este profesor de Studii Islamice Contemporane la Facultatea de Studii Orientale din cadrul prestigioasei Universitati Oxford. In anul 2009, un sondaj online realizat de revista americana Foreign Policy l-a plasat pe Ramadan pe locul 49 in topul 100 al celor mai importante personalitati intelectuale contemporane.