O fetita din Italia a murit dupa ce a fost lasata de tatal sau, timp de cinci ore, intr-o masina, pe o vreme caniculara, transmite BBC. Tatal micutei Elena, profesorul Lucio Petrizzi, a uitat sa o duca pe fetita la cresa, inainte de a-si incepe serviciul.

Doctorii din Ancona au declarat-o moarta pe Elena la trei zile dupa incident, care a avut loc miercurea trecuta.

Petrizzi, profesor de medicina veterinara, a declarat ca a crezut, in mod "inexplicabil", ca a lasat-o pe fetita la cresa, in drum spre munca. Barbatul a spus ca, atunci cand a revenit la masina dupa terminarea serviciului, a gasit-o pe fetita in masin, iar micuta abia mai respira.

Lucio Petrizzi a chemat urgent salvarea, insa doctorii n-au reusit sa o salveze pe fetita in varsta de 22 de luni.

Mama fetei, Chiara Sciarrini, a facut apel la opinia publica "sa-l inteleaga pe partenerul ei", declarand ca "ce s-a intamplat cu el s-ar fi putut intampla oricui". "Vreau sa strig in fata intregii lumi cat de mult isi iubea fata. Este un tata exemplar", a spus femeia, insarcinata in luna a opta.

Procurorii italieni urmeaza sa decida daca il vor acuza pe Lucio Petrizzi de moartea Elenei. Autopsia cadavrului fetitei va fi realizata saptamana viitoare.

O fetita de doi ani a primit inima Elenei, in timp ce ficatul micutei a fost transplantat unui baiat. Parintii Elenei si-au dat acordul pentru ca organele sa fie transplantate.